top of page

Kleuradvies woning Ruurlo

Hennie wilde graag wat meer kleur op de muur toepassen, om daarmee meer sfeer en warmte te creëren in de ruime woonkamer. Zij had vooraf bij mij deelgenomen aan een workshop Interieur en kleur. Haar moodboard liet vooral olijfkleuren met een goudaccent zien. Haar man Jade was op zich nog best tevreden met het wit op de muur.
Bij hen thuis ben ik gekomen tot een kleurenpalet, passend bij de vorm van de woonkamer, de aanwezige meubels en accessoires en natuurlijk de smaak van de opdrachtgevers. Hennie en Jade zijn erg tevreden met het eindresultaat!

Kleurenpalet (zie ook de foto’s):
· 2 tinten heel licht grijs met een gele (en daarmee warme) ondertoon op de muur achter de bank. Deze tinten sluiten heel mooi aan bij het kleurrijke schilderij en laten dat goed  tot zijn recht komen. Door een tint lichter op het schuine  deel aan te brengen, lijkt de muur hoger door te lopen;
·  een ‘wittint’ met een tipje geel pigment op de meeste  overige muren;
·  een friswit plafond;
·  2 tinten zachtgroen (met weer een fractie geel als  verbindende factor), waarvan de stevigste tint als segment  op de lange muur en de tegenover liggende entreepartij  naar de tuin is toegepast. Hiermee wordt de lange wand mooi onderbroken en is de kamer als het ware in meerdere segmenten opgedeeld, wat het interieur wat spannender maakt. De lichte tint is toegepast in de zithoek bij de kachel en geeft zo net wat meer sfeer, zonder te overheersen.

Voor

Na

bottom of page